Bemutatkozás - Bigyókások

Örülök, hogy megtalálta weboldalunkat, mert ezzel már egy nagy lépést tett a felelős állattartás megvalósítására. 1990 óta foglalkozok, többünk házi kedvencével a kutyával. Már gyermekkoromban éreztem, hogy az állatokkal való foglalkozás lesz az én hivatásom, így későbbi életemet is ennek megfelelően alakítottam ki. 1993 óta vagyok okleveles kiképzés vezető. Több kutyás sportban, mint mostani nevén IGP, agility, frisbee, canicross, eredményesen versenyzem kutyáimmal. Jelenleg a Rally Obedience sport legeredményesebb magyar versenyzője és edzője vagyok, több tanítványom is sikeres versenyző. Fiatal kutyámmal az Obedience sportra készülünk.

Célom, hogy az emberekkel megismertessem, megértessem a kutyák viselkedés pszichológiáját, így segítve a gazda-kutya kapcsolatot 35 éve.

A Bigyóka Kutyaiskola és Kutyapanzió megalapítása lehetőséget biztosított arra, hogy különböző foglalkozások keretén belül átadhassam az évek alatt megszerzett tudásomat és tapasztalataimat. Tudásomat évről évre folyamatosan különböző szemináriumokon tovább építem. Fontosnak tartom, hogy a kutyaiskolai tanfolyamok, vagy egyéb foglalkozások, ne futószalag szerűen működjenek, hanem kisebb csoportokra bontva, kellően személyre (kutyára) szabhatóak legyenek.

Nagy örömömre szolgál, hogy a foglalkozásokon résztvevő gazdákkal, ezáltal nagyon jó kapcsolatot tudok kialakítani, ami nagy segítségemre van az egyedi problémák kezeléséhez.

Kutyaiskolai foglalkozásaink két fő részből épülnek fel. Az első esetben (Kezdőcsoportos foglalkozás) a fő cél a helyes gazda-kutya kapcsolat kialakítása, nagy hangsúlyt fektetve a szocializációra, kézben tarthatóságra, PÓRÁZ HASZNÁLATRA ami szinte mindenhol kötelező. A foglalkozások másik felében a kutyák és gazdák nagy örömére ügyességi gyakorlatokkal színesítjük a foglalkozásokat. Egy kis Ízelítő a teljesség igénye nélkül: idegen emberekkel való helyes viselkedés, kutya társaságban viselkedés szabályai és kezelhetőség, mozgás technikai gyakorlatok képzése helyben és mozgásban (irányváltoztatások, lábhoz rendelés) szabad játékból történő kihívások magasabb szinten póráz nélküli munkák. Városi gyakorlások beépítve a foglalkozásainkba, hogy életszerű szituációkban is felmérjük és segítsünk a Gazdiknak!