Rólunk írták

Erika és Lady

Lady

Lady

Fél éves kiskutyánknak bentlakásos sulit kerestünk. Rengeteg van, ám egy hónap ottlét úgy, hogy közben esetleg látogatható, de többnyire az sem, riasztott. Kitartó böngészés után találtunk rá a Bigyóka suli-panzióra, ami úgy hirdette magát, hogy hétvégén kedvencünket hazavihetjük. Lakóhelyünk és a suli között nem kicsi a távolság, de amit Móni megtanított Ladynek, az kárpótolta a kilómétereket és arra is jó, hogy otthon, hétvégén láthatjuk, mennyit tanult, fejlődött. Rengeteget. A kajla kölyök már nem ugrál föl annyit, persze játszik, de sokkal-sokkal nyugodtabb, fegyelmezettebb.

Van még tanulnivaló, úgyhogy Móni tudását, tapasztalatát igénybe fogjuk venni.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a sulit!
Móni, itt is sok-sok köszönet! (Sz. Erika)

      Zsolt és Yara

yaraSziasztok! Több kutyaiskolában is jártunk. Volt amelyikben agresszíven fegyelmezték a kutyát és volt olyan is, ahol úgy éreztem, hogy inkább pénzt akarnak keresni és a kutya tanítása ehhez képest elenyésző. Amikor rátaláltam Szőcs Mónika iskolájára, már az első alkalommal éreztem, hogy ez a megfelelő számunkra. Mónika a több mint 20 éves kutyás tapasztalatával kiváló oktató. Mind gyakorlatban, mind elméletben maximálisan átadja a tudását. Ami még feltűnt a többi iskolához képest, az órák intenzitása. A kutyának nincs ideje unatkozni és a beiktatott szünetek alatt pedig ki tud kapcsolni. Ajánlom mindenkinek ezt a kiváló iskolát. Zsolt és Yara:)

Ági és Sába

sabaSábánk kezelhetetlen és közös sétára képtelen – VOLT. Tipikus kerítéskutyaként mindent és mindenkit meg akart enni, rángatott és bizony az ő 40 kilóját visszatartani nem volt egyszerű. Annak idején jártunk oviba ahol csak a verekedés és préri szabad szellemét sikerült elsajátítani az alapvető engedelmességi szabályokat nem. Aztán betoppant az életünkbe Móni-anyus aki két perc alatt egyetlen hangos szó nélkül, egyetlen fenyegetés nélkül, csendben angyallá változtatta a kert démonát. Csak néztünk. Persze Sába próbálkozott – nem sok sikerrel. Természetesen a titkot nekünk is meg kellett tanulni: nyugalom. Azóta kevés kivétellel minden hétfőn Mónival kezdjük a hetet. Az utca kutyái hangos vonyítással irigylik a majd egy órás sétánk, Sába rájuk sem hederít. Móni nem nyünyögős, nem bratyizós, nem rózsaszín kiképző de el kell mondanom, nem csak a kutya várja a hétfőt! Biztos mozgás, biztos munka. Nem csak a kutyának. Azt hiszem az én nevelémben is sokat segített. Ha az ember megtanul nem kapkodni, figyelni és közösre hangolódni a kutyával akkor nem lehet baj Móni erre képes. És én, mi csak hálásak lehetünk ezért. KÖSZÖNÖM!

Ildi és Bigi

bigiCsak a legjobbakat mondhatom el, Móninak köszönhetem, hogy Bigikémet póráz nélkül sétáltatom ami egy beaglénél nagy szó.

 

 

 

 

 

 

Gyuszi és Lady

Sziasztok! Már 13 éve ismerem a Mónikát, aki a mai napig jár nevelni, sétáltatni a kutyánkat, Ladyt. Lady egy makacs, szót nem fogadó kutya volt az elején, de szép lassan sikerült megnevelnie őt a Móninak. Szóval csak a legjobbakat tudom én is mondani az általa elvégzett munkáról és hozzáállásáról. 🙂

Rozália és Mikó

mikoÖtéves japán akitánk nem tartozott a jólnevelt kutyák közé. Sétáink alkalmával sokszor belekötött a falu kerítéseibe, pláne ahol kutya volt. Móninál azonban megtanultuk a lényeget, csak semmi felhajtás, értelmetlen hú meg ha. A séták ma már örömet jelentenek, senkit sem érdekelnek a kerítések és a kapuk, a kutyák meg pláne. Ehhez azonban mindkettőnknek tanulnia kellett. Csak jót mondhatók a kiképzésről, Mónika lelkiismeretes, tapasztalt kiképző, a kutyák és gazdáik szót fogadnak neki. Az eredmény egyébként magáért beszél.

 

 

Bea és Apacs

apacsNincs nevelhetetlen kutya csak rendszeres kitartó munka kell! Pozitív gondolkodás, no meg kitartás! A kutyáktól azt várjuk hogy holnapra mindent tudjon engedelmes legyen! A kérdés: Ezért a gazdi mit tesz?

 

 

 

 

 

Ibolya és Asra

asraÉn mindenkinek csak a legjobbakat tudom mondani, vagy írni! Mar rég ismerlek, és mar tapasztaltam hogy sok szeretettel csinálod munkádat, es szakmunkával rendelkezel!!!!!

 

 

 

 

Ádám-Lulu és Pezsi

pezsiSziasztok! Csak a legjobbakat tudom én is elmondani: mi két jól nevelt, szófogadó kutyát köszönhetünk Moncsinak… Már csak hó végén kéne kölcsönadniuk 😀

 

 

 

 

Vivi és Scott

scottElsősorban a legfontosabb megemlítenem azt, hogy mennyire tetszik az egész iskola, mind tanításban mind a kutyákkal kapcsolatos szemléletben 🙂 Eddig két kutya iskolában fordultam meg Az elsőben a probléma az volt, hogy az akkor 6 hónapos kutyámra, csak mert húzott azt mondták tegyek rá fojtó nyakörvet, amit nagyon elleneztem egy ilyen kis kutya esetében. Tetszik, hogy ebben az iskolában ha húz a kutya akkor az nem az ő hibája, és én döntöm el milyen nyakörvet szeretnék használni. Tetszenek a szünetek óra közben, hogy mindig van idő pihenni és a kutyáknak van idejük inni egy jót 🙂 Mindenkinek csak ajánlani tudom az eddigi legnyugodtabb és legbarátságosabb iskola amiben jártunk és hosszú távra tervezzük a maradásunkat, bőven van még mit tanulni és jobb helyet keresve sem találnék erre 🙂