Bigyóka Alapítvány

Bigyóka Állatokkal az Emberekért Közhasznú Alapítvány

Alapítványi kutyasulink feladatai közé tartozik az állatvédelem. Adományok gyűjtésével és ezek eljuttatásával segítjük a kutya és cica menhelyeket, fajtamentő csoportok munkáját. Ezen csoportok által pártfogolt állatok ideiglenes elhelyezését segítjük.

Important!

Szívesen fogadunk adományokat ezen állatok részére egy-egy konzerv, táp, fekhelyek, plédek, törülközök, ágyneműk, szőnyegek nagy segítséget jelentenek! (+36-20-573-1006 vagy info@kutyasulivac.hu)

Az Alapítvány közhasznú tevékenysége: egészségmegőrzés, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, természet és állatvédelem, sport, szabadidős tevékenység, terápiás-, segítő-, rohamjelző kutya képzése, terápiás-, szabadidő-, sport ló képzése, turisztika, képességfejlesztés, oktatás, nevelés, állatvédelem, egészségügyi és rehabilitációs tevékenység (a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI törvény 26. § c/1, c/4, c/5., c/6, c/8., c/11., c/14. és c/17. pontjai).

Felelős állattartás

Gyerekek felelős állattartásra nevelését felelősség teljes munkának tartom, hiszen fontos hogy már ebben a korban megtanítsuk, kinek milyen kutya való milyen feladata van egy kis gazdinak, mit vállal avval, ha úgy dönt kutyust szeretne. Felhívni a figyelmet, hogy egy kutya nem egy játékszer és több évig gondoskodni kell majd róla, milyen igényei vannak egy kiválasztott társunknak napi szinten.

Segítünk abban hova, kihez fordulhatnak segítségért akár tartási, nevelési, egészségügyi problémáikkal.
Fontosnak tartom, hogy megtanítsam mit kell tenni, ha egy idegen kutyával találkoznak, hogyan kell viselkedni egy kutyatámadás során.

Próbálunk iskolákat, óvodákat megkeresni, hogy képzett kutyáinkkal rövid látványos bemutatóval ingyenes előadás formájában juttassuk el ezen információkat a gyerekekhez, de sajnos nem nyitottak erre.

Important!

Várjuk intézmények, rendezvények jelentkezését a bemutatóinkkal vagy oktatásainkkal kapcsolatban. (+36-20-573-1006 vagy info@kutyasulivac.hu)

Alapítványunk képekben: